Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  2-10-2006  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2006 και ώρα 08:30π.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεόκτιστου Νηπιαγωγείου του Δήμου Κορθίου. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Κορθίου  κος. Ιωάννης Γλυνός, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κορθίου κ. Ιωάννης Ρήγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Μανέτας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Νηπιαγωγείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τηνιακός,  Δημοτικοί  Σύμβουλοι του Δήμου Κορθίου καθώς και οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου.

Η κατασκευή του κτιρίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. το έτος 2003 έπειτα από αίτηση του Δήμου Κορθίου, συνολικού προϋπολογισμού εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150,000€). Το νηπιαγωγείο έχει συνολικό εμβαδόν 160.736μ2. Περιλαμβάνει δυο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, μικρό χώρο προετοιμασίας φαγητού και χώρους υγιεινής όπου περιλαμβάνεται και w.c αναπήρου- και λεβητοστάσιο. Στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πολλά παιχνίδια και ελεύθερος χώρος για τα παιδιά.

Την πρόταση του Δήμου Κορθίου υποστήριζε θερμά η περασμένη διοίκηση του ΟΣΚ Α.Ε. και ιδιαίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μανώλη Μπαλτά την οποία υιοθέτησε και η σημερινή ηγεσία του ΟΣΚ Α.Ε. Ο κος. Μπαλτάς, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά απέστειλε χαιρετισμό προς τους παρεβρισκομένους.  

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο κος. Χαράλαμπος Κόκκινος, Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Ο κος. Κόκκινος εξέφρασε την ανάγκη να πραγματοποιούνται έργα υποδομής στην περιοχή για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ανήγγειλε επίσης ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στο Π.Ε.Π Νοτίου Αιγαίου, ο Οδικός Άξονας Αϊπάτια – Όρμος Κορθίου (προϋπολογισμός 1.8 εκ. €) και η επέκταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορθίου (προϋπολογισμός 1,47εκ. €).

Παρών στην εκδήλωση ήταν η Νομαρχιακός Σύμβουλος κα. Μαρία Λοτσάρη, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Μανόλης Βάμβουκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργος Σαμιωτάκης, και   ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου κος. Νίκος Πολέμης και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Άνδρου. 

Ο Δήμος Κορθίου οφείλει να ευχαριστήσει θερμά το παλαιό εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς των παιδιών της περσινής χρονιάς καθώς και την πρώην  και νυν διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Κορθίου για την σημαντική βοήθειά τους ώστε να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο για τα μικρά παιδιά του Δήμου Κορθίου.

Επιστροφή