Εισαγωγή  Η περιοχή του Κορθίου

  ΟΡΜΟΣ  

Ο Ορμος αποτελεί το διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής. Βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μεγάλου όρμου και διαθέτει λιμάνι και καλή συγκοινωνία με το υπόλοιπο νησί. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Σε κοντινή απόσταση θα δείτε περιστεριώνες και τους σπάνιους οριζόντιους ανεμόμυλους (ταβλόμυλους).

>> Δείτε τον Ορμο από Web Camera Live!

Της Γριάς το ΠήδημαΠερπατώντας στα γραφικά παλιά μονοπάτια  θα επισκεφθείτε χωριά με εξαίρετη αρχιτεκτονική όπως οι Χώνες, το Ρωγό και η Αλαμανιά, θα δείτε παλιά λιοτρίβια, νερόμυλους, αλώνια και θα ξεδιψάσετε σε δροσερές πηγές σαν τη Στοίβα. Επισκεφθείτε τα ξωκκλήσια Αγ. Φανούριος και Αγ. Σοφία στις δύο άκρες του Ορμου. Ενδιαφέρουσα είναι και η διαδρομή στον Ποταμό, που είναι η περισσότερο καλλιεργούμενη περιοχή. Οι παραλίες της περιοχής είναι αρκετές: Μύλος, Βίντζι, Αγ. Αικατερίνη, Μπουρός και φυσικά η παραλία Της Γριάς το Πήδημα. Αν διαθέτετε σκάφος θα μπορέσετε να απολαύσετε αναρίθμητες ερημικές παραλίες και να δείτε τις σπηλιές στη Μέλισσα και τα απόκρημνα βράχια στον Κάβο του Οργίνου.

Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο και να παραβρεθείτε σε κάποια από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις που γίνονται, όπως το Καρναβάλι τις απόκριες, τα Κορθιανά τον Αύγουστο και αρκετά πανηγύρια στις εκκλησίες της περιοχής.